Za čisto i bistro

Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. preuzela specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje

Zaprešić, 10. ožujka 2021.

Zaprešić, 10. ožujka 2021. – Suvremeno vozilo za čišćenje sustava odvodnje na području aglomeracije Zaprešić danas je isporučeno Vodoopskrbi i odvodnji Zaprešić d.o.o. u okviru projekta ZA čisto i bistro. Vozilo vrijedno 3.837.650,00 kuna bez PDV-a preuzeo je Željko Majcen, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o., a predao ga je Vladimir Nikolić, voditelj prodaje odjela vozila poduzeća Gradatin d.o.o.

Kvalitetno održavanje kanalizacije jedan je od preduvjeta za dobre sanitarne uvjete kao i zaštitu okoliša na području sustava odvodnje te je iz tog razloga u sklopu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić planirana i nabava opreme za održavanje i nadzor sustava odvodnje. Specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje ima spremnik zapremnine 12,5 kubnih metara koji je moguće pomičnom stjenkom podijeliti u tri različita omjera čiste odnosno usisane vode, a odlikuje se i snagom motora od 360-400 KS, podvozjem ukupne mase do 26 tona te visokotlačnom i vakuum pumpom velikih kapaciteta.

„Nabava suvremenog vozila kao dio Projekta ZA čisto i bistro još je jedan pokazatelj da smo predani viziji kontinuiranog održavanja visokog standarda kojim želimo znatno podići razinu kvalitete života naših korisnika. Ovo vozilo ima značajnu ulogu u podizanju kvalitete naših usluga jer će našim djelatnicima osigurati veću fleksibilnost u radu. Primjena suvremenog vozila za održavanje sustava javne odvodnje u skladu je sa najnovijim trendovima u svijetu i Europi te predstavlja vrijedan iskorak prema dodatnom unapređenju cjelokupnog sustava održavanja“, izjavio je Željko Majcen, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o.

Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. već je u okviru Projekta ZA čisto i bistro preuzela vozilo za CCTV inspekciju sustava vrijedno 1.484.000 kuna bez PDV-a. Riječ je o kombi-vozilu opremljenom robot-kamerom za snimanje cjevovoda promjera od DN 150 do DN 1500, vitlom s električnim kabelom dužine 200 metara te softverom za upravljanje sustavom i izradu izvještaja. CCTV je jedna od najdjelotvornijih metoda za uvid u stvarno stanje sustava odvodnje jer omogućava mjerenje nagiba cijevi te debljinu i dužinu pukotina. Takvom suvremenom opremom mogu se učinkovito locirati sve nepravilnosti kako bi se izvršile potrebne sanacije.

Do ljeta ove godine očekuje se i isporuka dvaju vozila za pražnjenje septičkih jama, ukupne vrijednosti 2.962.300 kuna bez PDV-a.

logo-foot
ico-info

Kontakt za sva vaša pitanja

Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o.
Zelengaj 15, 10 290 Zaprešić

Telefonski broj za informacije:
01/3314-383, 01/3314-384

E-adresa za upite i informacije:
zacistoibistro@komunalno-zapresic.hr

Više informacija o projektu potražite na 
www.zacistoibistro.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr